Selecteer een pagina

Nieuwe Reeks: Strip in de Kijker

Suske & Wiske, Jommeke, Nero, De Rode Ridder, De Kiekeboes, F.C. De Kampioenen, Guust Flater, Robbedoes & Kwabbernoot, hele generaties zijn met deze helden opgegroeid. Bij “No Worries” hebben we echter ook nog enkele andere pareltjes die je ter plaatse kan ontdekken. Ietsje minder bekend maar daarom zeker niet minder.

Wij dachten dat jullie het misschien wel leuk zouden vinden indien we er zo nu en dan een pareltje zouden uithalen om aan jullie voor te stellen. Je kan deze dan in alle rust komen ontdekken in “No Worries”.

 

De Kleine Robbe (door Tome & Janry)

Wij dachten dat deze reeks wel eens de perfecte opener kon zijn. Het gaat immers over de zorgeloze jeugdjaren van Robbedoes.(heb je hem :))

Deze reeks is zeer toegankelijk voor zowel jong als oud en slaagt erin om steeds een glimlach op je gezicht te toveren. De boeken bestaan uit losse grappige verhaaltjes van telkens één pagina, in uitzonderlijke gevallen beslaan de gags meerdere pagina’s.

Als je jezelf de toelating geeft om even mee te gaan in de wereld van Kleine Robbe en zijn vrienden kom je vanzelf tot rust. De reeks heeft een wonderlijke sfeer weten te creëren die je terugbrengt naar een wereld waarin alles onschuldig was. De wereld van de 8-jarigen die nog alles te ontdekken hebben.

Kleine Robbe

Als je jezelf de toelating geeft om even mee te gaan in de wereld van Kleine Robbe en zijn vrienden kom je vanzelf tot rust.

De humor is veelal visueel, nooit vulgair en dus ook geschikt voor kinderen alhoewel je volgens mij toch best 16+ bent om ten volle te kunnen genieten van de reeks.

De personages zijn leuk uitgewerkt en zo herkenbaar. De eerste onschuldige verliefdheid doet zijn intrede. Zijn vriendinnetje “Suzanne” speelt een hoofdrol in een aantal gags. Naast Suzanne is er ook een hoofdrol weggelegd voor een aantal andere vrouwen in het dagelijkse leven van Kleine Robbe. De belangrijkste zijn “Juffrouw Cijfer” en zijn mama.

Kleine Robbe heeft natuurlijk ook een beste vriend, in dit geval is dat “Vermieljoen” een vriend zoals we er allemaal wel één hebben gehad op die leeftijd. Nico Ponchbol is zijn tweede beste vriend terwijl Cassius er ook nog is.

Meneer Peuk

En dan heb je nog enkele leuk uitgewerkte bijfiguren waarbij vooral de turnleraar, meneer Peuk, een glimlach op je gezicht zal toveren. Dit is echt één van mijn favorieten, een schitterend uitgewerkte figuur. Bekijk vooral de details als meneer Peuk ten tonele verschijnt. Daar schuilt heel wat humor in. Lees aandachtig de tekstballonnen. Humor van een hoog niveau. My hero.

Verder heb je ook nog grootvader en zijn “vlam” Leontine, Mamadou, Vader Angelusse, Masseur en vele anderen. Ik nodig jullie uit om ze rustig te komen ontdekken in “No Worries”.

Koen

Copyright alle afbeeldingen: Dupuis, 2017