Selecteer een pagina

Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Neen, ze treden NIET op in Werchter, ze treden NIET op op Pukkelpop. Wat Herman Schueremans en Chokri Mahassine niet gelukt is heeft No Worries wel voor elkaar gekregen. Op 1 april geeft SantGarden een uniek optreden in de sfeervolle concertzaal van No Worries.

 

Sant Garden

Wij beseffen dat na het jarenlange repeteren SANTGARDEN geen verdere introductie meer nodig heeft maar we willen vermijden dat jij nu net de enige bent die Paul niet van Eliane (of Koen) kan onderscheiden.

Dan sta je daar. Zorgen alom, stress, kortom: WORRIES !! En dat kunnen we missen als kiespijn bij No Worries.

Daarom een korte introductie van de band en de band leden.

 

Pat(rick)

Pat(rick)

Klassiek geschoold gitarist, jazeker, en op iets latere leeftijd overgeschakeld van klassieke gitaar op elektrische gitaar. Volgens Patrick zelf was dit geen gevolg van een midlife crisis. Patrick staat hiermee echter alleen. Het is dan ook best dit gevoelige onderwerp niet op te rakelen.
Na enkele muzikale omzwervingen is hij uiteindelijk beland in de buurt van Zandhoven en is daar de grondslag gelegd voor, je raadt het nooit : SantGarden. Na de samenstelling van de groep bleek Patrick de verkeerde gitaar te bespelen en heeft hij de moedige maar pijnlijke beslissing genomen om de basgitaar te gaan spelen. Zonder overdrijven kunnen we stellen: zonder de Pat, geen Santgarden en dan stonden jullie hier helemaal voor niets!

Paul

Paul

Paul’s muzikale smaak blijkt zeer sterk beïnvloedt te zijn door ene Rosemary Clooney met haar klassieker : “Botch-a-me”. Say no more, say no more !! Ook “The Beatles” hebben een diepe indruk gemaakt op Paul, vooral vestimentair blijkt. Deze kruis bestuiving deed zijn ouders besluiten Paul een mandoline te geven. Zij hadden blijkbaar iets in Paul gezien dat sindsdien niemand meer gezien heeft. Wij kunnen ons maar moeilijk de lange en harde leertijd voorstellen die Paul ondergaan heeft om de gitaar virtuoos te worden die hij nu is. Het is moeilijk te geloven als je Paul nu ziet los gaan op zijn gitaar, maar Paul kan nog steeds geen muziek lezen. Ook de mondharmonica kent geen geheimen voor Paul. Je moet het zien om het te kunnen geloven.

Jan

Jan

Jan is als lead zanger het uithangbord van SantGarden. Ondanks de roem is Jan altijd zichzelf gebleven. Hij is er wonderwel in geslaagd om uit de spotlights te blijven en hoe je ook zoekt, er is werkelijk NIKS over Jan te vinden. Geen biografie op Wikipedia, hoeft allemaal niet voor Jan. Kom Jan zelf ontdekken op 1 april.

Tim

Tim

Tim is zijn muzikale carrière zoals zovele kansarme kinderen begonnen als drummer op de toen nog ronde Dash tonnetjes. Als tiener is Tim overgeschakeld van de Dash-tonnetjes op elektrische gitaar en nog wat later op basgitaar. Speelde als gitarist in een aantal bandjes. Na een ongeval waarbij zijn schouder verbrijzeld werd en gitaar spelen niet meer ging is Tim terug gekeerd naar de Dash tonnetjes. Deze bleken inmiddels vervangen door zwakkere kartonnen dozen en aldus was Tim genoodzaakt om zich een heus elektronisch drumstel aan te schaffen. Spreekt zichzelf moed in door te stellen dat drummen zo veel meer is dan zomaar wat kloppen. Oordeel best zelf.

Eliane

Eliane

Eliane is de dochter van Pat. Say no more, say no more. Eliane is met muziek grootgebracht. Vooral toen Patrick afwezig was. Op jonge leeftijd koos zij resoluut voor de viool en is een begenadigde violiste. Het wordt nog indrukwekkender als je dan weet dat Eliane naast de viool ook de diatonische accordeon (a.k.a. trekzak) bespeelt alsof het niets is. Eliane zorgt voor de broodnodige elegantie in Santgarden. En Eliane heeft een wondermooie glimlach……

Koen

Koen

Koens’ verhaal is er één van volharding, autodidact, discipline en zo veel mogelijk optreden. Zo trad hij al vroeg op voor wel 100 man, eigenlijk meer kinderen, die aan hem toevertrouwd waren tijdens de bosklassen in Heide-Kalmthout. Koen heeft een enorme groei gekend sindsdien en ik spreek uit ervaring: ik was één van die kinderen. Het komt allemaal terug …..
Sommigen zullen Koen ongetwijfeld nog kennen van de R&B band “Nonkel Ney’s” uit Minderhout waar hij zich in de schaduw verder bleef ontwikkelen tot de rockster die hij nu is geworden.